Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Valeriu Boboc - "Povestea unui…

Valeriu Boboc – „Povestea unui erou”

boboc„Povestea unui erou” va ajunge în fiecare casă, potrivit liderului Mişcării Acţiunea Europeană, Anatol Petrencu. Broşura este despre viaţa lui Valeriu Boboc care a decedat în noapte din 7 spre 8 aprilie şi a fost lansată astăzi în faţa Spitalului de Urgenţă, acolo unde a fost adus tânărul.

„Acest erou care şi-a jertfit viaţa pentru democraţia din R. Moldova, a protestat împotriva abuzurilor comuniştilor”, a spus Anatol Petrencu. „Nu vrem ca memoria lui să fie ştearsă. Noi vrem ca pe 29 iulie lumea să voteze împotriva regimului comunist a lui Voronin pentru că în urma acelor proteste trei tineri au decedat, sute de tineri au fost maltrataţi”, a mai adăugat el.

Totodată Petrencu a declarat că MAE va pleda pentru faptul ca 7 aprilie să fie declarată zi de doliu în R. Moldova.

Broşura „Povestea unui erou” prezintă mai multe fotografii din albumul de familiei Boboc, dar şi momente din viaţa acestora. Acesta urmează să fie tipărită într-un tiraj de 300 de mii de exemplare.

Amintim că Valeriu Boboc a decedat în noapte protestelor violente din aprilie. Apropiaţii tânărului consideră că acesta a fost snopit în bătăi de forţele de ordine. Potrivit unor martori, tânărul a fost bătut cu cruzime iniţial la Arcul de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale după care a fost târât în această zonă şi bătut din nou de trupele speciale ale forţelor de ordine. Ulterior, trupul lui a fost dus la Spitalul de Urgenţă. De menţionat e faptul că expertiza medico-legală efectuată de medicul londonez a demonstrat că tânărul a murit din cauza loviturilor primite.

Valeriu Boboc a decedat la 23 de ani şi a lăsat în urmă o soţie şi un fiu de aproape 2 ani.